Азаров: податковий кодекс готовий на 2/3

Вівторок, 3 квітня 2007, 20:01

Робота над проектом Податкового кодексу буде завершена до кінця квітня, і якщо документ буде прийнятий Верховною Радою в травні, то бюджет 2008 року буде сформований на новій податковій основі.

Про це заявив перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров після закінчення засідання робочої групи з підготовки Податкового кодексу.

За його словами, на сьогодні практично дві третини Податкового кодексу вже готові. На засіданні групи у вівторок обговорювався, зокрема, розмір ставки ПДВ, повідомив він.

"Найімовірніше, на першому етапі ставка буде 18%", - сказав Азаров.

Реклама:

Також, за його словами, розглядалося питання встановлення пільгового режиму обкладання ПДВ послуг, що надаються населенню, зокрема, з водопостачання, прибирання сміття і теплопостачання.

"Треба звільнити від сплати ПДВ (на ці послуги), тим самим зменшити вартість послуг. Ось таке рішення робоча група прийняла, і в остаточному варіанті Податкового кодексу така новація буде запропонована", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, за інформацією першого заступника голови Державної податкової адміністрації Вадима Кайзермана, у середині квітня проект Податкового кодексу буде повністю підготовлений.

Голова ДПАУ Анатолій Брезвін прогнозує прийняття Податкового кодексу до кінця 2007 року.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності наприкінці лютого розробив концепцію створення Податкового кодексу.

Концепцією, зокрема, пропонується обмеження ставки податку на додану вартість до 2009 року на 5% - до 15%, податку на прибуток - до 20%. Крім того, Фінансовий комітет ВР пропонує ввести податок на майно юридичних і фізичних осіб.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!