Бахматюк купив облгаз БЮТівця Губського?

П'ятниця, 27 квітня 2007, 11:32 -

Рішенням наглядової ради ВАТ "Вінницягаз" компанію очолив Юрій Русин, до цього - заступник голови правління "Закарпатгазу" (входить до сфери впливу івано-франківського бізнесмена, а в минулому посадовця "Нафтогазу України" Олега Бахматюка.

Русин прийшов на зміну Олексію Бородоносу, що звільнився за власним бажанням. За даними джерела на фондовому ринку, яке цитує видання "зміна керівництва вінницького облгазу свідчить, що народний депутат Богдан Губський (фракція БЮТ) позбавився своїх 24% акцій в цьому підприємстві", пише газета Дело.

Самі представники Губського угоду не коментують. На колишньому місці роботи Русина ситуацію коментують дещо інакше.

Як повідомив голова наглядової ради "Закарпатгазу" Любомир Шершун, рішення про перехід на роботу в Вінницю Юрій Русин приймав самостійно, без узгодження з акціонерами.

Реклама:

"Наскільки мені відомо, йому запропонували гарну зарплатню – це стало визначальним фактором…", - повідомив Шершун.

Джерела в інших облгазах вважають, що можливий продаж облгазу може мати політичне підґрунтя.

"Не виключено, що купівля пакета акцій "Вінницягазу" - своєрідна плата за лобіювання бізнес-інтересів Бахматюка з боку Губського", - зазначає однин з керівників облгазів.

Він нагадав, що на минулому тижні БЮТ розповсюдив заяву, в якій виступив проти передачі газорозподільних мереж компанії "Чернівцігаз" (входить в сферу впливу Бахматюка) у власність новоствореного державного підприємства "Укргазмережі".

На початок 2007 року у власності "Нафтогазу України" було 47% акцій ВАТ "Вінницягаз", компанії "Еталонінвест" Богдана Губського належить 24% акцій, решта 26% - "VAB Банку" та "VAB Страхуванню".

За інформацією в пресі бізнесмен Олег Бахматюк контролює акції шести облгазів – "Закарпатгазу", "Івано-Франківськгазу", "Чернівцігазу", "Львівгазу", "Волиньгазу" та "Чернігівгазу".

Правоохоронці звинувачували керівництво цих підприємств в нецільовому використанні 410 мільйонів гривень на програми газифікації в 2005-2006 роках. Представники облгазів називали це "політичним переслідуванням" за небажання продавати акції російським структурам.

Нагадаємо, що на цьому тижні голова Партії вільних демократів, колишній БЮТівець Михайло Бродський повідомив, що прізвище Бахматюка було в закритих списках блоку Юлії Тимошенко на перевиборах до Верховної Ради.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: