Музей мадам Тюссо в Лондоні продають за $2 млрд.

П'ятниця, 27 квітня 2007, 12:07

Єврокомісія схвалила угоду з придбання приватним інвестиційним фондом Blackstone Group компанії Tussauds Group, що володіє знаменитим Музеєм воскових фігур мадам Тюссо в Лондоні, за 1 млрд. фунтів стерлінгів (2 млрд. дол.).

Комісія після докладного вивчення дійшла висновку, що угода не матиме істотного впливу на конкурентну ситуацію в європейській економічній зоні.

У березні американська інвестиційна компанія Blackstone Group через свій підрозділ Merlin Entertainments Group домовилася придбати Tussauds Group за 1 млрд. фунтів стерлінгів (2 млрд. дол.).

Після покупки планується об'єднати оператора лондонського Музею воскових фігур мадам Тюссо, тематичні парки Legoland, а також знамените колесо огляду в Лондоні London Eye в одну компанію.

Реклама:

Нова компанія буде управляти 50 об'єктами, починаючи з парків розваг Alton Towers у Великобританії до тематичних парків Gardaland в Італії.

Дана угода дозволить компанії стати другим за величиною у світі оператором парків атракціонів і розваг після Walt Disney Co., оператора Диснейленду.

Музей мадам Тюссо був створений 1802р. і щорічно додає 14 млн. відвідувачів.

Tussauds Group також є оператором британських тематичних парків, таких як Alton Towers і Chessington World of Adventures. Merlin Entertainments Group є найбільшим оператором парків атракціонів у Європі.

У цей час під управлінням компанії знаходяться 37 парків у десяти європейських країнах.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!