Євросуд покарав Україну на 15 тис. євро

П'ятниця, 27 квітня 2007, 12:36

Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну виплатити 15 українцям 14,65 тис. євро за тривале невиконання рішень українських судів у їхніх справах.

Про це сказано в повідомленні суду, текст якого мають "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, у суд звернулися житель Дніпропетровської області Леонід Колосенко, житель Запорізької області Володимир Стратейчук, житель Кіровограда Олександр Шевченко, а також 12 українців з різних регіонів, позови яких суд розглядав як одну справу.

Українці звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргами на тривале невиконання рішень українських судів у їхніх справах, винесених на їх користь.

Реклама:

Позивачі скаржились на порушення їхніх прав на справедливий суд, а також захист власності.

Крім того, Шевченко скаржився на порушення його права на ефективний судовий захист.

Європейський суд визнав порушення прав позивачів і зобов'язав Україну виплатити Колосенку 2 тис. євро за нематеріальний збиток, Стратейчуку - 1,15 тис. євро за нематеріальний збиток, Шевченку - 1,6 тис. євро за нематеріальний збиток і 300 євро за видатки, а також по 800 євро кожному за нематеріальний збиток у справі про 12 українців.

Таким чином, з початку року Європейським судом з прав людини ухвалено 25 рішень проти України.

Як повідомляло агентство, в 2002 році було ухвалено 1 рішення Європейського суду з прав людини проти України, в 2003 - 6, в 2004 - 13, в 2005 - 120, в 2006 - 114.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!