"Аеросвіт" вибрав Boeing, як постачальника літаків

П'ятниця, 27 квітня 2007, 14:41

Керівний комітет найбільшої української авіакомпанії "Аеросвіт" визначив постачальника літаків для відновлення та розширення флоту. Перевага була віддана пропозиції корпорації Boeing.

Зазначене рішення ще повинно бути затверджене Спостережною радою авіакомпанії, засідання якої відбудеться поточного тижня. Про це повідомило джерело в авіакомпанії.

За даними джерела, пропозиції Boeing передбачають продаж авіакомпанії 7 повітряних судів Boeing 737-800 NG, а також пакет підтримки літаків, що продаються чи знаходяться в лізингу.

У цілому "Аеросвіт" має намір взяти в лізинг, протягом 2008-2010 років, до 11 середньомагістральних літаків Boeing. Придбання машин планується здійснити протягом 2011-2012 років.

Реклама:

Джерело підкреслило, що лізингодавець літаків буде затверджений у загальному контракті на купівлю та лізинг. Контрактні переговори з корпорацією Boeing будуть проводитися після затвердження рішення Спостережною радою.

Нагадаємо, у липні минулого року "Аеросвіт" направила Boeing та Airbus офіційний запит RFP (Request for Proposal on Fleet Replasment and Development, запит щодо надання комерційних пропозицій для відновлення та розвитку парку повітряних судів) щодо поставок середньо- і далекомагістральних літаків нового покоління.

Реалізація запиту є складовою частиною плану стратегічного розвитку авіакомпанії "Аеросвіт" до 2011 року і на наступний період. Зокрема, кількість середньомагістральних літаків у парку перевізника зросте до 2011 року з 11 (на сьогоднішній день) до 24, а далекомагістральних - з 2 до 8.

Фінансувати купівлю літаків готові, згідно з попередніми даними, експортні агентства США та Європи. Інтерес до фінансування угоди також виявляє ряд комерційних банків Америки та країн Євросоюзу.

Авіакомпанія "Аеросвіт" створена у формі закритого акціонерного товариства (ЗАТ). На сьогодні 62% акцій ЗАТ належать українським власникам: Фонду держмайна - 22,4%, компаніям "Генавіаінвест" - близько 25%, "Укрінфоконсалт" - 9,8% і "Бюро" - 4,8%. Ще 38% акцій - частка нідерландської компанії Gilward Investments B.V..

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!