У Києві держвиконавець попався на хабарі

П'ятниця, 27 квітня 2007, 15:50

Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу відносно начальника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції міста Києва, що вимагав та отримав хабар у розмірі 15 тис. грн.

Як повідомив прес-секретар прокурора міста Києва, таку суму посадова особа вимагала за відкриття виконавчого виробництва та прискорення процесу виконання рішення суду.

Державний виконавець затриманий за підозрою в здійсненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, що обіймає відповідальну посаду). Такі дії карають позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років із конфіскацією майна.

Як відзначили в прокуратурі Києва, зараз слідчі встановлюють обставини цієї справи та вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді узяття під варту. Розслідування справи доручене слідчому відділу прокуратури столиці.

Реклама:

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!