На заправках Токіо починається продаж біопалива

П'ятниця, 27 квітня 2007, 16:42

У японській столиці у п'ятницю на 50 заправних станціях починається продаж так званого біопалива - суміші бензину та біоетанолу.

Біоетанол - це паливо, що одержують із кукурудзи, цукрового очерету та деяких інших сільськогосподарських культур. Цей вид палива вже успішно використовується в США, Бразилії та одержує все більше поширення у світі, як більш екологічний.

У Токіо вже ходять рейсові автобуси, що працюють на суміші бензину та біоетанолу. Тепер же новинка буде доступна звичайним автовласникам.

Японія, що зобов'язалася до 2012 року скоротити викиди вихлопних газів в атмосферу на 6% у порівнянні з 1990 роком, розглядає біоетанол як один із кроків до виконання цього завдання.

Обсяги виробництва екологічно чистого палива поки невисокі, та й не всякий двигун здатний сприйняти його в чистому вигляді, тому його додають до бензину в невеликій кількості - 3-5%. Що стосується палива, яке з'явиться в п'ятницю на заправках Японії, то це суміш бензину, зрідженого вуглеводневого газу та біоетанолу.

Реклама:

В новому фінансовому році, який розпочався 1 квітня, планується продати 180 мільйонів літрів нового палива. У загальному об'ємі частка біологічно чистої суміші не перевищує 12 мільйонів літрів.

На майбутнє Японія поставила перед собою завдання до 2030 року самостійно випускати 6 мільярдів літрів біологічного палива. Це 10% від поточного щорічного об'єму споживання бензину.

Поряд з екологічним ефектом розвиток цієї галузі, на думку японських чиновників, буде сприяти розвитку сільського господарства і повторному освоєнню занедбаних угідь.

У той же час глава Нафтової асоціації Японії Ватарі Фуміакі заявив журналістам, що сумнівається в можливості досягнення таких амбіційних показників, стверджуючи, що Японія через недолік посівних площ у стані забезпечити виробництво лише 4,5 мільярдів літрів на рік. Незважаючи на це, він все-таки підтримав ідею використання нового виду палива.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!