Черновецький помножив 150 тисяч уболівальників на 10 днів і на 400 євро

П'ятниця, 27 квітня 2007, 17:39

Мер Києва Леонід Черновецький прогнозує, що на матчі фіналу Чемпіонату Європи в 2012 році в столицю приїдуть близько 150 тис. футбольних уболівальників.

Про це Черновецький повідомив сьогодні на прес-конференції в мерії.

"Ми чекаємо, що в місто приїдуть 150 тис. уболівальників, в середньому кожен з них проведе в Києві 10 днів, і, як ми вважаємо, кожен з них витрачатиме не менше 400 євро на добу", - сказав Черновецький.

За його словами, в Києві до 2012 року планується збудувати готелі на 10 тис. місць.

Реклама:

"До 2010 року ми вже запланували будівництво понад 30 готелів. Вони будуватимуться за рахунок інвесторів. Загальна сума витрат складе майже півмільярда євро", - додав він.

Мер Києва також повідомив, що Київська міська державна адміністрація має намір взяти участь у реконструкції НСК "Олімпійський".

"Він реконструюється за державні гроші, але ми не залишимося осторонь", - зазначив мер.

"Але якщо владні гілки не домовляться, це негативно позначиться на остаточному рішенні про те, що ми прийматимемо футбольну громадськість у 2012 році. І ми втратимо величезні гроші", - підкреслив Черновецький.

На думку мера Києва, найскладніше буде вирішити проблеми з виникненням автомобільних пробок на дорогах.

"Київ є п`ятим містом у Європі за кількістю автомобілів, особливо дорогих. Місто старе, і розширити вулиці неможливо. Я поки що за одну хвилину не можу представити вирішення цієї проблеми", - сказав Черновецький.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!