Одеська магістраль чекає 1 млрд. грн. інвестицій

Четвер, 26 квітня 2007, 18:33 -

У поточному році Одеська залізниця отримає 1 млрд. грн. капітальних інвестицій, що на 40% більше обсягів капітальних інвестицій 2006 року.

Про це повідомив начальник магістралі Сергій Болоболін у ході роботи Наради керівників служб перевезення залізничних адміністрацій країн СНД та Балтії.

Отримані кошти будуть спрямовані на ряд заходів, зокрема, на відновлення парку рухливого складу.

Так, протягом року передбачається придбати 2 електровози та 2 дизельних локомотиви.

Реклама:

Приблизна вартість кожного локомотива, згідно з даними Болоболіна, складає 25 млн. грн.

Начальник Одеської з/д зазначив, що цього року планується почати будівництво залізниці між містом Южний та селищем Чорноморське.

Дорога уклала з компанією "Трансінвестсервіс", що займається комплексними роботами з перевантаження мінеральних добрив та зернових, інвестиційний договір, відповідно до якого на першому етапі передбачається будівництво 5 км шляхів.

Інвестор повинен вкласти 10 млн. грн., а внесок магістралі складе 5 млн. грн. Загальна вартість проекту оцінюється у близько 100 млн. грн.

Також начальник Одеської залізниці повідомив, що в планах на 2007 рік - модернізація 200 км шляхів. За підсумками I кварталу уже виконана значна частина запланованих робіт. Обсяг ремонтних робіт, передбачених на ОЗД, майже в 2 рази перевищує обсяги 2006 року.

Болоболін зазначив, що проведення даних робіт на дорозі стане практично "відновленням шляху".

Він додав, що в майбутньому Одеська залізниця припускає можливість співробітництва з підприємствами, що працюють на території Одеської залізниці, з організації доставки співробітників за допомогою приміського залізничного сполучення.

Нагадаємо, Одеська магістраль входить до складу Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця", створеної постановою Кабміну від 14 грудня 1991 року.

Крім того, до складу адміністрації входять Донецька, Львівська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці, а також інші об'єднання, підприємства, установи та організації залізничного транспорту.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: