Чехи хочуть побудувати в Криму парк вітроелектростанцій

Середа, 25 квітня 2007, 16:16 -

Чеська холдингова компанія "Вікоф Індастрі" готова вкласти близько 370 млн. євро в будівництво вітроелектростанцій у Криму.

Про це представники компанії "Вікоф Індастрі" повідомили в Сімферополі на зустрічі з головою верховної ради АРК Анатолієм Гриценко.

За інформацією прес-секретаря спікера Алли Горєвої, чеська сторона виступила з інвестиційною пропозицією з будівництва на території Криму декількох вітропарков загальною потужністю 300 МВт.

"Компанія "Вікоф Індастрі" - одне з найбільших підприємств у галузі машинобудування Чеської Республіки, засноване, до речі, ще наприкінці 19-го століття, готове вкласти в реалізацію кримського проекту близько 370 мільйонів євро. Крім того, у планах іноземного інвестора - створення в Сімферополі спільного чесько-українського підприємства", - розповіла Горєва.

Реклама:

Як повідомила прес-секретарь спікера ВР АРК, спільне підприємство могло б називатися "Вітропарк Вікоф", а в перспективі, за успішного розвитку кримського інвестпроекту і поступовому розширенні взаємовигідної співпраці з українськими енергетичними компаніями, чехи висловили намір створити україно-чеську сервісну компанію "Вікоф-сервіс" для обслуговування всієї мережі побудованих вітропарків.

Представники "Вікоф Індастрі" висловили готовність за сприятливих умов встановити на українській території до кінця 2010 року в цілому 150 вітроелектростанцій, причому перші 10 - уже цього року.

Зі своєї сторони глава ВР АРК Гриценко повідомив представникам "Вікоф Індастрі", що в Криму уже функціонують кілька площадок з ВЕС, та відзначив пріоритетність розвитку на території півострова саме вітроенергетики.

Кримський спікер позитивно оцінив перспективи ділового партнерства з чеським інвестором, підкресливши, що пропозиція "Вікоф Індастрі" "більш ніж цікава" для автономії та її жителів.

"Обком"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: