У Дніпропетровську розробили грандіозні плани до Євро-2012

Вівторок, 24 квітня 2007, 11:22

У Дніпропетровську розроблять спеціальну програму підготовки міста для проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Як повідомив мер Дніпропетровська Іван Куличенко на прес-конференції в понеділок у Дніпропетровську, таку програму розроблять фахівці, вчені, керівництво обласного центру і затвердять на сесії міської ради у вересні цього року.

Мер зазначив, що найближчим часом буде створено організаційний комітет, що і буде координувати всю роботу з підготовки до Євро-2012.

Куличенко має намір сам очолити цей оргкомітет. За словами міського голови, серед основних задач - підготовка доріг і транспортних розв'язок. Він допустив, що до 2012 року в Дніпропетровську буде побудовано ще 3 станції метро.

Реклама:

Куличенко зазначив, що вже цього року почнеться реконструкція доріг та вулиць, що з'єднують набережну та споруджуваний стадіон "Дніпро", на якому будуть проходити ігри групового турніру.

Крім цього, мер розповів про майбутню реконструкцію аеропорту. За його словами, не виключено, що для прискорення пропуску пасажирів будуть побудовані додаткові термінали з використанням легких конструкцій, що після чемпіонату будуть розібрані.

Куличенко повідомив, що в місті планується побудувати п'ятизіркові готелі.

Крім цього, для туристів запропонують недороге житло, у тому числі на базах відпочинку та піонерських таборах, розташованих у приміській зоні Дніпропетровська. Туристичні фірми готують пропозиції, що дозволять бажаючим в перервах між матчами побувати на морі.

За словами Куличенка, у місті буде створено дві фан-зони, де вболівальники безкоштовно зможуть дивитися всі матчі Євро-2012 на великих екранах. Крім цього мер повідомив, що в місті розроблять молодіжну програму, у рамках якої буде здійснюватися підготовка волонтерів.

За прогнозами міського голови, збірна України з футболу може дійти до 1/4 фіналу чемпіонату Європи. Сам Куличенко не виключає, що в 2011 році буде балотуватися на посаду мера.

"Я відчуваю відповідальність за підготовку та проведення чемпіонату Європи з футболу! Тому не виключаю можливості участі у виборах", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна та Польща одержали право проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. В Україні матчі Євро-2012 пройдуть у Києві, Донецьку, Дніпропетровську та Львові, у Польщі - у Варшаві, Гданьску, Познані та Вроцлаві.

Відповідно до заявки, відкриття чемпіонату відбудеться у Варшаві, а фінальний матч - у Києві.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!