Євро-2012 підвищить інвестиційну привабливість України - аналітики

Вівторок, 24 квітня 2007, 12:10

Проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні та Польщі значно збільшує інвестиційну привабливість цілого ряду галузей української економіки, у першу чергу, у сфері послуг, вважають інвестиційні аналітики.

"Якщо говорити про нові цікаві інвестиційні стратегії стосовно України, то я б ставив на футбол. Проведення Євро-2012 позитивно відіб'ється на розвитку сфери послуг, будівництва і транспорту. Воно повинно забезпечити підтримку держави в цих галузях", - сказав директор департаменту боргових зобов'язань компанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Урицький у ході круглого столу на тему інвестиційної привабливості українського ринку облігацій.

За його словами, Євро-2012 в Україні забезпечує гарні шанси на прихід іноземних інвесторів у галузі, причетні до турніру та його проведення.

Керівник відділу торгівлі борговими інструментами "ІНГ Банк Україна" Костянтин Стеценко додав, що проведення чемпіонату Європи з футболу повинно різко підсилити інтерес до зобов'язань українських міст, у яких буде проводитися турнір.

Реклама:

"Дніпропетровськ, Львів, Київ та Донецьк повинні "йти на ура", - сказав він.

Директор департаменту державного боргу Міністерства фінансів Володимир Висоцький висловив думку, що держава розгляне можливість випуску своїх спеціальних боргових зобов'язань для мобілізації коштів на підготовку Євро-2012.

"Проведення чемпіонатів Європи з футболу пов'язане з активізацією інвестиційної діяльності і, як правило, завжди окупається", - зазначив представник Мінфіну.

"Після того, як УЄФА дало Україні право на проведення чемпіонату Європи, сподіваюся, що все в нас повинно бути дуже спортивно до 2012 року і добре", - такий оптимізм висловив також начальник управління корпоративних фінансів "Укрсиббанку" Руслан Кильмухаметов.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!