Донецька область привілеїв з ПДВ не має - голова облДПА

Вівторок, 24 квітня 2007, 13:45

Голова Державної податкової адміністрації в Донецькій області Олег Соколов спростував інформацію про те, що Донецька область знаходиться в привілейованих умовах щодо відшкодування ПДВ.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Донецьку.

"Розглядаючи питання про відшкодування ПДВ треба розуміти, що всі цифри відносні. І якщо абсолютна цифра повернення ПДВ досить велика по Донецькій області, то стосовно частки експорту, що дає Донецька область і, припустимо, Київська, Луганська, Миколаївська області, то частка приблизно однакова. І сказати, що ми знаходимося в якихось привілейованих умовах, такого сказати не можна на сьогодні", - зазначив Соколов.

За його словами, у Донецькій області частка експорту зросла на 51%: якщо в першому кварталі минулого року обсяг експорту складав близько 8 млрд. грн., то зараз – 12 млрд. грн.

Реклама:

"І чим краще працює наша область, тим більше їй треба відшкодовувати податку на додану вартість", - сказав Соколов.

Також він відзначив дисбаланс стосовно ПДВ з іншими областями.

"Ми більше отримуємо сировини та матеріалів в інших областях, ніж продаємо до інших області. І збалансувати це можна тільки на рівні держави. І такий дисбаланс щомісяця близько 100 млн. грн. Ми більше віддаємо в інші області, ніж отримуємо самі", - сказав голова обласної ДПА.

Нагадаємо, що раніше заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявляв, що за перший квартал 2007 року з 4,9 млрд. гривень загальної суми відшкодувань ПДВ близько чверті припало на підприємства Донецької області. При цьому, усього за зазначений період держава відшкодувала експортерам близько 20% від суми сплаченого ними податку на додану вартість.

"Донецька область, як і торік, залишається єдиною, де відшкодування ПДВ перевищують середні показники по країні", - зазначив Шлапак.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!