Міттал вирішив зайнятися нафтою

Вівторок, 24 квітня 2007, 14:07

Мільярдер Лакшмі Міттал, творець найбільшої у світі металургійної імперії, звернув свою увагу на ще один найважливіший вид сировини - нафту, пише The Wall Street Journal.

Інвесткомпанія Міттала Mittal Investments вже об'єднала зусилля з індійською Oil & Natural Gas Corp. для створення декількох нафтовидобувних СП за кордоном.

Разом з "Лукойлом" та французькою Total вона веде розвідку родовищ в Африці та Азії.

Якщо взяти кожну з цих угод окремо, вони відносно невеликі. Однак у деяких аспектах ці угоди повторюють методичність, з якою Міттал збирав протягом двадцяти років свої сталеві активи, створивши в результаті компанію, на яку припадає 10% світової виплавки сталі.

Реклама:

Сам Міттал зберігає мовчання стосовно своїх намірів.

"Моя родина вкладає гроші для диверсифікованості портфеля", - сказав він в одному з недавніх інтерв'ю.

"Усе це знаходиться на дуже ранній стадії. Тут особливо немає, про що говорити", - додав він.

Цього тижня, як повідомлялося раніше, компанія "ЛУКОЙЛ Оверсіз" продала Mittal Investments за $980 млн 50% акцій у Caspian Investments Resources Ltd. Тепер Caspian Investments, що володіє частками в проектах з розробки декількох родовищ у Казахстані, стає спільним підприємством двох компаній на паритетній основі.

Після завершення злиття європейської Arcelor та Mittal буде створена сталева компанія, частка якої на світовому ринку складе близько 10%.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!