У Черновецького придумали паркування за 30 гривень на годину

Вівторок, 24 квітня 2007, 15:30

Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на паркування на окремих паркувальних майданчиках, які будуть обладнані відеоспостереженням та безготівковою формою оплати.

Про це журналістам повідомила заступник голови Київміськдержадміністрації Ірена Кільчицька, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Ми плануємо надалі там, де відеоспостереження, там, де розмітки робляться цивілізовані, там, де буде вводитися безготівкова оплата, поступово по конкретних паркуваннях, вводити вже тарифи підвищені", – сказала Кільчицька.

Кільчицька не виключила, за такого поступового підвищення тарифів на паркування тариф буде складати близько 30 гривень на годину.

Реклама:

Вона пояснила, що встановлення КМДА єдиного тарифу на паркування в розмірі 1 гривня на годину по всьому місту є наслідком того, що міський бюджет не отримував очікуваних надходжень, коли діяли диференційовані тарифи на паркування.

У цьому недоотриманні міськбюджетом коштів Кільчицька звинуватила районні паркувальні підприємства.

Вона сказала, що зниження тарифів на паркування відбулося завдяки тому, що Головне управління цінової політики відкликало своє узгодження на підвищення тарифів із серпня 2006 року.

Кільчицька підкреслила, що всі райпарксервіси сповіщено про відкликання узгодження та що вони зобов'язані стягувати з водіїв установлений тариф у розмірі 1 гривня в годину.

"Сьогодні я відкрито закликаю (водіїв) більше однієї гривні на годину не платити", – заявила вона.

Крім того, за словами Кільчицької, Київміськадміністрація має намір переоформити договір на оренду земельних ділянок під паркуваннями з райпарксервісів на комунальні підприємства "Київтранспарксервіс".

Вона підкреслила, що в багатьох випадках райпарксервіси, обслуговуючи паркування, не спромоглися оформити на себе право оренди земділянок під ними.

"Їхня нерозторопність спрацювала нам на руку", – зазначила заступник Черновецького.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!