На реєстр виборців необхідно 135 млн. грн. - ЦВК

Вівторок, 24 квітня 2007, 16:13

У 2007 році для реалізації закону України про державний реєстр виборців необхідно 135,7 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії у вівторок.

Так, 79,04 млн. грн. передбачається використати для первинного формування та уточнення Державного реєстру виборців, з урахуванням витрат на створення інформаційно-телекомунікаційної системи Реєстру.

4,25 млн. грн. передбачається використати на створення та утримання Служби розпорядника Державного реєстру виборців. На створення та утримання органів ведення реєстру ЦВК просить виділити 51,0 млн. грн., а на створення та утримання регіональних органів адміністрування реєстру Міністерства закордонних справ - 0,78 млн. грн.

Реклама:

У ЦВК вважають, що фінансування заходів для реалізації закону про держреєстр виборців може здійснюватися з різних джерел. Основним з них є державний бюджет України, також для забезпечення цих заходів залучаються місцеві бюджети, можливе залучення міжнародної технічної допомоги.

ЦВК повідомляє, що підготовлені пропозиції найближчим часом будуть внесені на розгляд до Міністерства фінансів.

Крім того, у повідомленні вказується, що ЦВК буде просити виділити додаткові кошти з держбюджету в сумі 107 млн. 428 тис. грн., суму в 25 млн. 14 тис. грн пропонується профінансувати за рахунок місцевих бюджетів, а 3 млн. 253 тис. грн. - за рахунок коштів, передбачених на утримання Центрвиборчкому.

Закон про державний реєстр виборців був прийнятий 22 лютого 2007 року. Він вступає в дію з 1 жовтня 2007 року, однак, заявляють у ЦВК, "його організаційні положення.... актуальні вже з дня опублікування і вимагають цілого ряду заходів та процедур".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!