Рибака відмивають від "адмінресурсу" і порівнюють його з Березовським

Вівторок, 24 квітня 2007, 16:53

Віце-прем`єр Володимир Рибак не використовував адміністративний ресурс для залучення фінансових ресурсів на здійснення діяльності Партії регіонів.

Про це заявила прес-служба Рибака, коментуючи його звернення до підприємств надати безоплатну фінансову допомогу Партії регіонів, повідомляє УНІАН.

"Українське законодавство не забороняє, щоб віце-прем`єр перебував у якій-небудь партії. Володимир Рибак вступив до Партії регіонів не після виборів. Він є одним із засновників партії й зараз очолює Виконком Партії регіонів", - сказав представник служби віце-прем’єра.

"Таке звернення не суперечить і не порушує закон "Про політичні партії". Зокрема, стаття 15 цього закону обмежує фінансування політичної партії з боку органів державної влади, державних і комунальних підприємств", - додав він.

Реклама:

За словами представника служби віце-прем’єра, "це звернення адресоване виключно приватним підприємствам і підприємницьким структурам".

Він також наголосив, що з аналогічним зверненням виступають всі політичні партії на початку фінансового року.

"Зазвичай це відбувається в березні або на початку квітня, коли партії визначають необхідний обсяг коштів для здійснення своєї діяльності, для придбання канцелярських товарів або для оплати оренди офісу", - зазначив співрозмовник агентства..

При цьому він додав, що "партія є неприбутковою організацією й не має права здійснювати підприємницьку діяльність, тому будь-яка партія використовує й такий інструмент для залучення коштів".

"Чомусь заяви громадянина Росії Бориса Березовського про те, що він фінансував одну з політичних сил в Україні не викликають питань, хоча законодавство України забороняє фінансування політичних партій з боку іноземних громадян, підприємств, установ і організацій?", - аргументував представник служби віце-прем`єра.

Як відомо, у вівторок газета "Коммерсант-Украина" написала, що голова Виконкому Партії регіонів Рибак звернувся до керівників підприємств із письмовим проханням про надання партії безоплатної фінансової допомоги.

У Блоці Юлії Тимошенко таке звернення розцінили як відверту корупцію і прояв "рекетирської практики".

"Як аргумент із приводу законності своїх дій, Партія регіонів стверджує, що робила це "завжди, в усі часи"... Зараз Партія регіонів, із використанням адміністративних важелів, почала відвертий рекет бізнесменів, щоб задовольнити апетити своєї партії й зменшити вантаж фінансування для основних її спонсорів", - підкреслюється в заяві БЮТ.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!