У ФДМ тепер є свій закон

Четвер, 19 квітня 2007, 13:17

Верховна Рада прийняла закон, що регламентує роботу Фонду державного майна.

За прийняття в цілому законопроекту №1190 "Про Фонд державного майна", запропонованого депутатами з фракції Соціалістичної партії Іваном Боким й Іваном Сподаренком, проголосували 246 депутатів за необхідних 226.

За пояснювальною запискою до законопроекту, його автори наголошують на необхідності урегулювати законодавчо-правовий статус і повноваження ФДМУ, оскільки Фонд досі діє на основі "Тимчасового положення про ФДМУ", прийнятого постановою Ради від 7 червня 1992 року.

У прийнятому законопроекті Рада визначає ФДМУ як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, що реалізує державну політику в сфері приватизації держмайна, управляє об'єктами права держвласності, що входять до його сфери, у тому числі в процесі приватизації.

Реклама:

Проектом закону також визначається структура ФДМУ і його керівництва.

За законопроектом, голова ФДМУ призначається Радою за поданням прем'єр-міністра і звільняється Радою з посади (у тому числі й у разі визнання незадовільною роботи ФДМУ за результатами щорічного звіту про виконання програми приватизації).

Строк повноважень голови ФДМУ - 5 років, при цьому одна людина не може призначатися головою ФДМУ більш ніж на два строки підряд.

Заступники голови ФДМУ за поданням голови Фонду призначаються і звільняються Кабінетом Міністрів.

Як повідомляло агентство, 2 листопада 2006 року Рада прийняла в першому читанні законопроект №1190 "Про Фонд державного майна".

Рада 8 вересня 2005 року визначила правові основи діяльності Фонду державного майна, прийнявши закон "Про Фонд державного майна України".

Однак президент Віктор Ющенко ветував закон, потім Рада двічі приймала цей закон із пропозиціями Президента, і Ющенко ще два рази його ветував.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!