Вірменія і Грузія знову одержують російський газ

Четвер, 19 квітня 2007, 13:58

Росія відновила постачання газу у Вірменію транзитом через територію Грузії, які були перервані в зв’язку з профілактичними роботами на газопроводі, повідомила прес-секретар ЗАТ "АрмРосгазпром" Шушан Сардарян.

За її словами, в четвер буде завершено всі роботи, і газопровід відновить свою роботу.

"Напередодні ввечері були успішно завершені ремонтні роботи на російській ділянці магістрального газопроводу, і з сьогоднішнього ранку газ знову поставляється у Вірменію", - сказала прес-секретар у четвер агентству Новин-Вірменія.

Реклама:

За її словами, у даний час продовжується процес регулювання режимів, який планується закінчити до полудня четверга.

Росія 17-18 квітня тимчасово припинила газопостачання Грузії і Вірменії у зв’язку з профілактичними ремонтними роботами на ділянці магістрального газопроводу на російській території. У цей період у Вірменії газопостачання населення і промислових споживачів забезпечувалося за рахунок запасів Абовянського підземного сховища газу.

ЗАТ "АрмРосгазпром" має монопольне право на постачання і розподіл російського природного газу на внутрішньому ринку Вірменії. Компанія створена в 1997 році, в даний час її капітал складає 398,8 млн доларів, акціонери - ВАТ "Газпром" (57,59% акцій), міністерство енергетики Вірменії (34,7%) і нафтогазова компанія "Ітера" (7,71%).

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!