Dow Jones встановив абсолютний рекорд

Четвер, 19 квітня 2007, 14:24

Провідний американський фондовий індекс Dow Jones побив у середу власний абсолютний рекорд, піднявшись на 31 пункт і зупинившись на позначці 12803,8.

Аналітики вважають, що основні причини того, що інвестори настільки впевнено дивляться в майбутнє, - це гарні підсумки діяльності банківського гіганта JP Morgan Chase, а також зменшення інфляційних побоювань.

Звіт, оприлюднений JP Morgan Chase, свідчить про те, що за перший квартал поточного року група збільшила свій прибуток на 55% і довела її з 3,1 млрд доларів торік до 4,8 млрд у цьому. На цьому тлі акції банку за день виросли в ціні на 3,8%.

Реклама:

Показники JP Morgan Chase стали, за словами експертів, гарною новиною, оскільки дали зрозуміти, що слабкість американського субстандартного іпотечного ринку не відбилася на стані великих фінансових домів, а саме цього багато хто побоювався.

Поняття "субстандартний ринок" стосується іпотечних кредитів з високими процентними ставками, наданими клієнтам з підвищеним ризиком або низькими доходами. Зараз у США в цьому сегменті ринку спостерігається досить високий рівень залучень нерухомості за неплатежі, плюс останнім часом росла базова дисконтна ставка, і аналітики побоювалися, що це негативно позначиться на прибутку великих банків.

Однак, як говорить Стівен Массока, співдиректор сан-франциського інвестиційного банку Pacific Growth Equities, "Схоже, що ситуація на субстандартному ринку стримується, і фінанси активізуються".

Непоганих результатів домоглася й авіабудівельна корпорація Boeing: її акції теж піднялися на 3,8% - завдяки південнокорейському замовленню на суму в 2,5 млрд доларів на постачання винищувачів для збройних сил цієї країни.

Крім того, на становище Boeing відбивається і ріст кількості попередніх замовлень на будівництво середньофюзеляжного пасажирського лайнера 787 Dreamliner.

Не могли не потішити інвесторів і оприлюднені у вівторок дані про стан інфляції в Америці.

Основний інфляційний показник, до якого не входять плаваючі ціни на енергоносії і продукти, виріс у березні усього на 0,1%, при тому що в лютому він складав 0,2%, а в січні - 0,3%.

Це зниження, на думку експертів, робить малоймовірним подальше підвищення базової дисконтної ставки Федеральною резервною системою в найближчому майбутньому.

Індекс Dow Jones, що досяг 20 лютого свого рекордного показника, потім скотився вниз через побоювання стосовно перегрітості китайського фондового ринку, що позначилося на ситуації в цілому світі. Однак згодом стан на біржах потихеньку прийшов до норми, і тепер Dow Jones побив власний лютневий рекорд.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!