Україна може відмовитись від імпорту м'яса через 1-2 роки

Четвер, 19 квітня 2007, 17:58

Україна може відмовитись від імпорту м'яса через 1-2 роки у зв'язку з насиченням внутрішнього ринку власною м'ясною продукцією.

Про це журналістів повідомив віце-прем'єр-міністр з АПК Віктор Слаута.

"Ще рік, можливо, два максимум... ще будемо завозити м'ясо", - сказав він.

При цьому Слаута підкреслив, що ніяких заборонних заходів щодо ввозу м'яса в Україну уряд не буде й не вправі здійснювати.

Реклама:

З його слів, зараз в Україні починає реалізовуватися безліч інвестиційних проектів, зокрема будівництво нових свинокомплексів, тваринницьких господарств, інвесторами в яких виступають бізнес-структури, а держава має намір підтримувати такі проекти.

Він повідомив, що ще 4 роки тому дефіцит м'яса в Україні становив 500 тис. тонн, а зараз дефіцит м'яса на внутрішньому ринку близько 150 тис. тонн.

Слаута підкреслив, що уряд не має наміру забороняти або обмежувати структурований імпорт якісного м'яса в Україну, але нагадав при цьому, що Кабмін тимчасово до вересня призупинив імпорт м'яса й м'ясних субпродуктів за давальницькими схемами, оскільки за цими схемами в Україну поставляється неякісна м'ясна сировина й за дуже низькими цінами.

"2-3 компанії всього працюють на цьому ринку (за давальницькими схемами). Там взагалі вже предмет для Генеральної прокуратури", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Кабінет Міністрів з 18 квітня ввів тимчасову заборону на ввіз в Україну м'яса й м'ясопродуктів за давальницькими схемами до вересня.

За даними Міністерства аграрної політики, у січні-лютому було імпортовано 29 тис. тонн м'ясної продукції, з яких 14 тис. тонн - на пільгових умовах, а 13 тис. тонн - на давальницьких.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!