Білл Гейтс: Microsoft почне продавати "Windows" та "Office" по $3

Четвер, 19 квітня 2007, 19:53

19 квітня в Пекіні (Китай) голова ради директорів Microsoft Білл Гейтс оголосив, що компанія незабаром почне продавати в країнах, що розвиваються, свої програми за мізерними цінами.

Пакет урізаних версій операційної системи "Windows" і програм "Office" коштуватиме 3 дол.

Уряди багатьох країн, що розвиваються, вже зробили вибір на користь безкоштовно розповсюджуваної операційної системи "Linux", і Microsoft боїться втратити значну частину потенційних користувачів "Windows", пише сьогоднішня The New York Times.

Раніше Microsoft уже пропонувала урізані версії "Windows" зі знижкою (коштували копії по 30 дол.) у Малайзії та Таїланді.

Реклама:

Нова програма Microsoft Unlimited Potential передбачає набагато більші знижки й не тільки на "Windows", але й на інші пакети програм.

Про це заявив старший віце-президент Microsoft по країнах, що розвиваються, Орладно Айяла (Orlando Ayala). За його словами, нова програма буде працювати у всіх країнах, що розвиваються.

Стандартна ціна "Windows Starter Edition" і "Office Home" складе 3 дол. Вони будуть продаватися разом з комп'ютерами урядам країн, що розвиваються.

Айяла не приховує планів компанії: до 2015 року вона розраховує одержати мільярд нових користувачів комп'ютерів, значна частина яких стане її клієнтами.

Ґазєта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!