Азаров хоче новий податковий кодекс вже 30 червня

Середа, 18 квітня 2007, 15:47

Як повідомив перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров, уряд сподівається, що новий Податковий кодекс вступить в силу вже 30 червня цього року, аби державний бюджет 2008 року можна було складати на його основі.

Про це чиновник заявив після засідання уряду в середу.

"Сьогодні уряд прийняв проект кодексу за основу", – сказав Азаров.

"Ми домовилися, що протягом 10 днів всі міністерства зберуть свої громадські колегії та науково-технічні ради, які опрацюють цей документ і нададуть свої пропозиції. Потім робоча група, до якої входять члени уряду, народні депутати та представники громадськості, розгляне всі ці пропозиції. Ми також сподіваємося, що пропозиції будуть надходити від всіх, хто бажає висловитися, оскільки проект податкового кодексу знаходиться на сайті Мінфіну", – уточнив стратегію уряду Азаров.

Реклама:

Азаров зазначив, що для опрацювання пропозицій міністерство планує працювати і на свята.

"Десь 4 або 5 травня збереться робоча група, яка має підготувати проект кодексу для того, аби уряд міг ухвалити його в цілому", – сказав Азаров.

Також віце-прем'єр зазначив, що уряд розраховує подати проект кодексу до парламенту 15 травня. Також Азаров сподівається, що комітети ВР опрацюють його протягом 2 тижнів, аби парламент міг його ухвалити в першій декаді червня.

"Також ми сподіваємося, що після цього протягом двох тижнів кодекс розглянуть в Секретаріаті президента і його підпише сам президент, аби документ набрав чинності до 30 червня", – повідомив Азаров.

За словами Азарова, це необхідно для того, щоб уряд мав можливість скласти проект бюджету на 2008 рік на підставі нового кодексу.

"Цього вимагає законодавство, яке передбачає, що державний бюджет має розроблятися на основі податкового законодавства, яке було введено за півроку до набуття чинності самим бюджетом", – зауважив чиновник.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!