Купівля "Укрсоцбанку" італійцями зупинена

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:24

Італійський банк Intesa Sanpaolo остаточно вирішив зупинити купівлю Укрсоцбанку, заявив директор банку Коррадо Пассера в інтерв’ю газеті Financial Times.

Зокрема Пассер заявив, що угода з придбання Укрсоцбанку за 1,3 млрд доларів зірвалася через відсутність дозволу українського Нацбанку, пише "Комерсант-Україна".

У Нацбанку вчора були обурені звинуваченнями італійського банкіра. Виконавчий директор НБУ з банківського нагляду Олександр Киреєв зазначив, що регулятор не міг видати дозволу Intesa Sapaolo без попереднього схвалення угоди з боку Антимонопольного комітету України, яка не була отримана.

Реклама:

"Тут дві сторони проблеми: одна занадто довго торгувалася, а інша - подивилася, що починається на Україні, вирішила відмовитися від угоди і тепер шукають винного. Напевно, тепер найпростіше звинувачувати Нацбанк", - сказав Киреєв.

Раніше, 15 лютого 2006 року Укрсоцбанк оголосив, що 85,42% його акцій буде продано італійській Banca Intesa за рекордну для банківського ринку України суму - $1,16 млрд. При цьому Intesa зобов’язувалася викупити додаткову емісію акцій банку за $60 млн - у результаті чого її частка досягла б 88,1%.

Однак через появу судових розглядів між міноритарними акціонерами Укрсоцбанку регуляторні органи Італії не схвалили укладення угоди.

Після цього 4 вересня 2006 року сторони підписали додаткову угоду, за якою ціна за 100% акцій Укрсоцбанку підвищувалася до $1,4 млрд і угода повинна була бути підписаною до 31 березня 2007 року, однак була зірвана через відсутність погоджувальних документів.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!