У Черновецького пообіцяли метро на Троєщину через 2 роки

Вівторок, 17 квітня 2007, 18:08

У найближчі 2 роки жителі Троєщини та Воскресенки одержать не тільки метро, але і необхідні транспортні розв'язки.

Про це заявив у вівторок в ході чат-конференції заступник Київського міського голови, секретар Київради Олесь Довгий.

"Я сподіваюся, що в найближчі 2 роки жителі Троєщини та Воскресенки отримають не тільки метро, але і необхідні транспортні розв'язки. Пріоритет - це вирішення транспортної проблеми. Я сам сьогодні ранком простояв 40 хвилин у пробці через Південний міст і повинен констатувати, що, на щастя, розумію, що проблема дуже гостра, але, на жаль, ні я, ні наша команда не можемо вирішити її за 1 день. Максимум через 1,5-2 роки проблема об'єднання двох берегів буде вирішена", - зазначив він.

Секретар Київради додав, що Київська міська державна адміністрація (КМДА) "не має права вирішувати цю проблему довше".

Реклама:

"Леонід Михайлович (Черновецький) особисто стежить за цим. Роботи ведуться безперервно - із залученням додаткових ресурсів, технічних засобів і людських ресурсів", - підкреслив Довгий.

Він також зазначив, що користується послугами суспільного транспорту "з регулярністю раз на місяць - раз на два тижні".

"Намагаюся проїжджати пару зупинок на громадському транспорті, не тільки на метро, але і трамваї, тролейбусі. До цього мене зобов'язує службове становище: відслідковувати загальний стан, дивитися, як проводяться реформи. За родом діяльності я і мої колеги не можемо постійно користуватися суспільним транспортом. Але моя діяльність і мої зами зобов'язують хоча б раз на тиждень - два тижні користуватися громадським транспортом", - зазначив він.

Нагадаємо, у 2004 році в столиці України було відновлене будівництво Подільско-Воскресенського мостового переходу, що повинен з'єднати правобережну частину Києва з районом Воскресенка, розвантаживши таким чином інші мости, а також забезпечити розвиток метрополітену на Лівому березі Дніпра. Мостовий перехід повинен запрацювати до початку 2010 року.

Мер Києва Леонід Черновецький прогнозує, що жителі Троєщини одержать метро не пізніше 2010 року. У той же час експерти не очікують введення до експлуатації цієї гілки метро раніше 2015 року.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!