Коломойський придумав як забрати НЗФ у держави?

Понеділок, 16 квітня 2007, 11:22

Акціонери Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) ініціюють збільшення статутного фонду підприємства більш ніж у п'ять разів — до 387,9 млн. грн.

Якщо збільшення фонду буде затверджено акціонерами, держава втратить контрольний пакет акцій НЗФ.

Відповідно до офіційного повідомлення правління підприємства, ініціатором внесення цього питання до порядку денного виступив власник більше 10% акцій підприємства.

Збільшити статутний фонд планується шляхом закритого розміщення додатково випущених акцій підприємства.

Реклама:

Це питання буде розглядатися на зборах акціонерів 26 квітня.

Інвестиції залучаються для поповнення оборотних коштів компанії, а також подальшого технічного і соціального розвитку.

В "Інтерпайпі" Віктора Пінчука, який володіє через консорціум "Придніпров’я" 23% акцій, прокоментували інформацію про майбутні збори акціонерів коротко.

"Консорціум "Придніпров’я" ініціатором збільшення статутного фонду не був. Іншою інформацією ми не володіємо", — повідомили в прес-службі компанії.

У Фонді державного майна, що є власником контрольного пакету НЗФ, про збори акціонерів навіть не знали.

"Є рішення суду про передачу в держвласність акцій НЗФ. Але до реєстру власників ми ще не внесені. Тому Фонд держмайна про збори акціонерів навіть не сповістили", — пояснили в прес-службі ФДМ.

У той же час представники третього власника — групи "Приват", що контролює близько 26% акцій заводу, — виявилися недоступними для коментарів.

У зв'язку зі сформованою ситуацією представники держави мають намір звертатися в Генпрокуратуру, СБУ і Держкомісію з цінних паперів і фондового ринку, щоб запобігти розмиттю держпакету.

Як відомо, Вищий господарський суд визнав власником контрольного пакету НЗФ Фонд держмайна. Однак дотепер акції підприємства не передані державі.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!