93-річний пенсіонер презентував Цушку $200 тисяч

Понеділок, 16 квітня 2007, 12:09

Йшло звичайне робоче засідання у Міністерстві внутрішніх справ. Але тут в кабінет зайшов 93-річний старий і скромно виклав із пакуночка... 200 тисяч доларів готівкою. Прямо на стіл міністра МВС Василя Цушка.

Звідки такі гроші у старого, який живе на пенсію в 800 гривень? І чого це він приніс їх у міліцію?

Ні, він не олігарх і не намагається дати хабар, пише "Блик". Просто колишній спортсмен Борис Свєшніков вдячний міліції. Колись у важкі 40-ві роки міліційне спорттовариство "Динамо" допомогло вижити сім`ї молодого гімнаста. Допомагали і морально, і хлібними картками. А зараз пенсіонер сам допомагає міліції.

"Ці гроші ми направимо на допомогу інвалідам внутрішніх справ і дітям загиблих міліціонерів," – завірив нас міністр МВС Василь Цушко.

Реклама:

200 тисяч дідуган виручив, продавши картину зі своєї колекції.

"Блик" побував в гостях у пенсіонера. Розповідали, що колекція у Свєшнікова десь на мільйон доларів. І дійсно, всі стіни у невеликій київській квартирі обвішані полотнами. Але живе пенсіонер дуже скромно.

"Я не люблю розлучатися з картинами," - зізнався він.

Проте, якщо комусь, особливо дітям, дуже потрібна допомога, Свєшніков довго не роздумує. Полотна перетворюються на купюри. Вже кілька років він перераховує гроші колонії для малолітніх злочинниць. А минулого року пожертвував 100 тисяч доларів дітям загиблих міліціонерів.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!