Міттал відмовився від Жеваго і вибрав Ахметова

П'ятниця, 13 квітня 2007, 10:49

У четвер у "Міттал Стіл – Кривій Ріг" повідомили, що з 1 квітня припинили закуповувати окатиші на Полтавському ГЗК, який належить нардепу від БЮТ Костянтину Жеваго, і уклали договір на щомісячні постачання 95 тис. т сировини із Північним ГЗК, який належить нардепу від Партії регіонів Рінату Ахметову.

Arcelor Mittal відмовилася продовжувати договір зі своїм колишнім постачальником – Полтавським ГЗК підприємця Костянтина Жеваго.

"Керівництво Arcelor Mittal досить довго і серйозно обробляло питання постачання окатишів на "Міттал Стіл – Кривій Ріг". Було розглянуто багато пропозицій, у тому числі і Полтавського ГЗК", – повідомив глава адміністрації з постачання ВАТ "Міттал Стіл" пан Сінха.

Реклама:

"Але остаточна ціна, названа Полтавським ГЗК, була вищою", – додав він.

Північний ГЗК проектувався, в першу чергу, для забезпечення потреб Криворізького меткомбінату. Однак у середині 2006 року "Міттал Стіл – Кривій Ріг" переорієнтувалася на продукцію Полтавського ГЗК, уклавши договір на постачання порядку 90 тис. т окатишів на місяць.

На ПівнГЗК розповіли, що тоді Полтавський ГЗК запропонував продавати сировину дешевше.

"Зараз Полтавський ГЗК підняв ціну, тому ми вирішили змінити постачальника", – сказало джерело в "Міттал Стіл – Кривій Ріг".

Полтавський ГОК втратить на цьому $85-97 млн. на рік.

Одним з основних аргументів для зміни постачальника експерти називають підвищення залізничних тарифів.

"Коммерсант-Украина"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!