В Мілані через невеликий штраф почалися масові безладдя

П'ятниця, 13 квітня 2007, 12:09

Як пише в п'ятницю газета Corriere della Sera, безладдя, що тривали кілька годин у четвер у китайському кварталі Мілану, виникли після того, як поліція оштрафувала китайця, який вивантажував товари з машини, за порушення правил паркування.

У нього вилучили документи на автомобіль. Незабаром дружина порушника прийшла виразити поліцейським своє невдоволення, і суперечка швидко переросла в масові сутички.

У сутичках брали участь близько 400 чоловік китайського походження. 14 поліцейських одержали легкі поранення. Постраждалі китайці, як правило, воліли не звертатися за допомогою лікарів.

Газета відзначає, що цей випадок - "перша реакція в стилі паризьких пригородів в італійському Мілані, який втратив контроль над деякими своїми кварталами, і прагне тепер нав'язати закон у зонах, де протягом багатьох років панувало беззаконня".

Реклама:

Corriere della Sera повідомляє, що китайський квартал у Мілані швидко розширювався в результаті незаконної імміграції й розвитку нелегальної торгівлі.

Міська влада не раз збиралася відновити порядок у китайському кварталі, але ці наміри "носили скоріше декларативний характер і не запроваджувалися на практиці", вважає газета. Однак останнім часом поліція приступила до перевірок в "Чайнатауні", і при першій же спробі змусити китайців поважати закони відбулися зіткнення.

Інтерфакс.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!