Курс долара відносно євро упав до дворічного мінімуму

П'ятниця, 13 квітня 2007, 12:25

Американський долар упав відносно євро до нового дворічного мінімуму в очікуванні, що дані, які мають бути оприлюднені в п’ятницю, покажуть збільшення зовнішньоторгівельного дефіциту США.

Про це повідомляє Інтерфакс.ру з посиланням на Bloomberg.

О 7:25 у п’ятницю долар опустився відносно євро до 1,3514 дол. з 1,3482 дол. на закритті в четвер.

Реклама:

На думку економістів, опитаних Bloomberg, торгівельний дефіцит США в лютому сягнув 60 млрд. дол. на противагу 59,1 млрд. дол. у попередньому місяці.

Офіційна статистика буде опублікована міністерством торгівлі США о 15:30.

"Дані можуть підсилити заклопотаність стосовно того, чи зможуть США залучити достатньо іноземних інвестицій для фінансування дефіциту, – зазначає Юдзі Сайто з Societe Generale. – Це знижує курс долара".

Росту євро сприяли заяви глави Європейського центрального банку Жан-Клода Тріше про те, що Центробанк буде вживати "надійні та своєчасні" заходи для стримування інфляції. З 30 березня американська валюта подешевшала стосовно євро вже на 1%.

Ієна виросла до долара і призупинила падіння до євро через майбутню зустріч Великої Сімки, на якій, можливо, буде обговорюватися питання слабкості японської валюти. Тріше заявив у четвер, що курс ієни не відображає силу японської економіки.

У п’ятницю до 9:25 ієна торгувалася до долара на рівні 118,84 на противагу 119,16 на закритті 12 квітня. Курс японської валюти стосовно євро склав 160,59 проти 160,65 у четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!