Експерти СОТ прогнозують уповільнення росту світового ВВП в 2007 році

П'ятниця, 13 квітня 2007, 14:56

Ріст сукупного ВВП республік колишнього СРСР в 2007 році, як очікується, складе 6,7% проти 7,5% в 2006 році. Такий прогноз знаходиться в доповіді СОТ, яку цитує в п'ятницю служба новин ООН.

За даними СОТ, в 2006 році в країнах СНД експорт зріс на чверть і склав 422 млрд. дол., а імпорт – на третину й досяг 278 млрд. дол.

Як відзначається в доповіді, в 2007 році темпи росту сукупного світового валового внутрішнього продукту й обсяги світової торгівлі трохи знизяться.

За даними експертів СОТ, в 2006 році темпи розвитку світової економіки досягли 3,7%, а обсяг міжнародної торгівлі виріс на 8%.

Реклама:

За попередніми оцінками авторів доповіді, в 2007 році темпи розвитку світової економіки складуть 3%, а приріст обсягу світової торгівлі – 6%.

У доповіді відзначається, що торік найвищий рівень розвитку економіки спостерігався в Китаї та Індії. Перевершили очікування темпи росту ВВП у Японії і Європі.

Економіка країн Східної Європи й Центральної Азії також розвивалася й буде розвиватися високими темпами, вважають експерти СОТ.

Як відзначається в доповіді, в 2006 році експорт Китаю зріс на 27%. У США також були непогані показники експорту, говориться в документі, але торговельний дефіцит Сполучених Штатів продовжує зростати. Крім того, у другій половині 2006 року ріст внутрішнього попиту в США сповільнився, відзначають експерти СОТ.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!