Асоціація українських банків думає, що Азаров бреше

Середа, 11 квітня 2007, 14:15

Асоціація українських банків вважає безпідставними заяви першого віце-премєра Миколи Азарова про те, що політична криза може призвести до економічної дестабілізації.

"Підстав для економічної дестабілізації в Україні немає", - переконаний президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

За його словами, загострення політичної кризи не може безпосередньо впливати на економіку, яка живе за своїми законами. Український бізнес навчився жити в умовах перманентної політичної кризи. Зв'язок політики та економіки є слабким і має інерційний характер, оскільки влада займається не проблемами бізнес-середовища, а локальним бізнесом. З цієї ж причини не буде і помітних валютних коливань на ринку.

Щодо останніх заяв Першого віце-прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що "якщо протягом двох тижнів політична ситуація не нормалізується, це може призвести до негативних економічних наслідків", президент АУБ наголосив на надмірній заполітизованості таких прогнозів. Такі заяви швидше свідчать про початок передвиборчої кампанії, аніж реальний стан речей.

Реклама:

"Обком"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!