Ющенко просить перевірити, як Семенюк продала "Луганськтепловоз"

Середа, 11 квітня 2007, 15:16

Президент Віктор Ющенко просить Генпрокуратуру та СБУ розглянути питання дотримання Фондом держмайна чинного законодавства при приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і в разі встановлення порушень вжити відповідних заходів.

Із відповідними листами президент звернувся до генпрокурора Олександра Медведька та в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко зазначив, що Фонд держмайна 23 березня 2007 року провів аукціон з продажу 76% державного пакету акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". До конкурсу були допущені лише ЗАТ "Брянський машинобудівний завод" та АТ "Деміховський машзавод".

При цьому глава держави підкреслює, що інші два потенційні вітчизняні покупці – ВАТ "Марганецький ГЗК" і ВАТ "Дніпровагонмаш" у конкурсі участі не брали.

Реклама:

Переможцем аукціону став ЗАТ "Брянський машинобудівний завод" (Росія). Ющенко відзначає, що при початковій вартості пакета акцій 292 млн. грн., його придбано за 292,505 млн. грн.

За попередніми ж оцінками ФДМ, від приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" держава мала отримати від 400 млн. грн. до 2 млрд. грн.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!