Азаров знає, навіщо нафтотрейдери підняли питання про повернення ПДВ

Середа, 11 квітня 2007, 18:05

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що заяви нафтотрейдерів про величезну заборгованість ДПАУ з податку на додану вартість пов’язані з черговим підняттям останніми цін на бензин.

Про це він сказав на брифінгу в середу, передає proUA.

"Що стосується нафтотрейдерів. Їм завжди треба чимось пояснити, їм завжди хочеться підвищити ціну. Ось треба пояснити – чим пояснити? – ось давайте ПДВ повертайте. Ну, грубо кажучи, місяць тому повертали? А два місяці? Проблеми ж однакові", - сказав Азаров, коментуючи заяви нафтотрейдерів про величезну заборгованість уряду з ПДВ.

Він зазначив, що податківці терміново розберуться з ситуацією, і запевнив, що вона для всіх виробників однакова.

Реклама:

"А причину придумати можна. Ось вам повернення ПДВ, тому ми на 10% підняли ціну. Та ти ж поки що працюєш на тій нафті, яку ти минулого року завіз", - сказав Азаров, звертаючись до нафтотрейдерів.

Азаров також повідомив, що уряд доручив міністру палива та енергетики Юрію Бойку провести консультації з представниками паливного ринку відносно збереження стабільності цін на паливо.

Нагадаємо, раніше найбільші нафтові компанії направили в Кабмін звернення і заявили, що можуть зупинити переробку нафти, якщо ДПАУ не погасить до кінця квітня заборгованість перед ними з ПДВ на 276 млн. дол. Віце-прем’єр з питань ПЕК Андрій Клюєв доручив до кінця червня розрахуватися з нафтовими компаніями за заборгованість з ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!