Україна на третьому місці із пусків до космосу

Середа, 11 квітня 2007, 18:23

Україна за підсумками 2006 року зайняла третє місце у світі за обсягом пускових послуг у ракетно-космічний сфері, поступившись лише США та Росії.

Про це повідомив заступник генерального директора Національного космічного агентства України (НКАУ) Едуард Кузнєцов на прес-конференції в середу.

"Якщо аналізувати підсумки 2006 року, то я хочу зазначити, що ми на цей момент у космічному секторі нашої діяльності досить впевнено утримуємо третю позицію з надання пускових послуг на міжнародному ринку. Ми здійснили вісім пусків - це приблизно 12% від усіх здійснених пусків у світі за цей рік. Це нам забезпечило третє місце у світі з пускових послуг", - сказав він.

Щодо перспектив поточного року, Кузнєцов зазначив, що недавній аварійний пуск на космодромі "Морський старт" (до вересня-жовтня-2007 пускова платформа буде знаходитися в ремонті) призвів до відхилення від виконання раніше наміченого плану робіт.

Разом з тим, за його оцінкою, поточного року в рамках "Морського старту" все-таки можна буде здійснити три-чотири пуски. Крім того, за його словами, заплановане здійснення двох-трьох пусків ракетоносіїв "Дніпро" та один пуск у рамках програми "Наземний старт".

Реклама:

"Цифри ці приблизні: плюс/мінус один (пуск)", - сказав Кузнєцов.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!