Росіяни намилилися лагодити нафтопровід "Дружба"

Вівторок, 10 квітня 2007, 13:36

Федеральна служба з екологічного, технологічного та атомного нагляду РФ (Ростєхнадзор) вимагає за два тижні усунути дефекти на нафтопроводі "Дружба".

Ростєхнадзор доручив керівництву ВАТ "Магістральний нєфтєпровод "Дружба" протягом двох тижнів вжити оперативних заходів з усунення небезпечних дефектів та невідповідностей вимогам промислової безпеки на магістральних нафтопроводах "Унеча - Полоцьк - 1 і 2", повідомила прес-служба Ростєхнадзору.

Ростєхнадзор хоче від власників нафтопроводу "Дружба" вжиття заходів щодо підвищення безпеки нафтопроводів у період проведення комплексу відбудовних робіт, а також визначення термінів закінчення комплексу досліджень та завершення відбудовних робіт.

Таке рішення Ростєхнадзор прийняв після проведення технічної ради за участю ВАТ "АК Транснєфть", ВАТ МН "Дружба" та ВАТ "ВНІІСТ".

Реклама:

29 липня 2006 року на 57 км магістрального нафтопроводу "Унеча-Полоцьк-1" (довжина 70 км) відбулася аварія з виходом нафти в обсязі 20 тонн.

Робочий тиск у нафтопроводі на момент аварії складав 11 кг/см2. Ростєхнадзор за підсумками відвідування місця аварії наказав "Транснєфті" знизити робочий тиск у нафтопроводі.

У результаті аварії на ділянці "Унеча-Полоцьк" поставки нафти до Литви з Росії по трубопроводах були припинені. Керівники "Транснєфті" заявляли, що ремонт може затягтися.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!