Експерти порахували граничну ціну А-95 – 4,14 грн. за літр

Вівторок, 10 квітня 2007, 15:40

Гранична ціна реалізації бензину марки А-95 на роздрібному ринку України, розрахована за допомогою формули для розрахунку цінового коридору на нафтопродукти, що публікується в бюлетенях секретаріату експертно-аналітичної групи, станом на 10 квітня складає 4,14 грн. за літр.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник генерального директора об'єднання "Укрнафтохімпереробка" Віталій Давій, об'єктивна ринкова ситуація, що склала в Україні і Європі, свідчить про незначне подорожчання нафтопродуктів найближчим часом.

За його словами, формула враховує всі реалії українського і європейського ринків нафти та нафтопродуктів і відбиває об'єктивну цінову ситуацію.

Давій зазначив, що розробка механізму розрахунку цінового коридору - це результат спільної роботи учасників ринку та уряду.

Реклама:

"Вперше діалог уряду і нафтових компаній проявився в реальному результаті. У попередніх урядів усі спроби налагодити діалог, як правило, закінчувалися або деклараціями, або конфліктом. Ціновий коридор - це орієнтир для ринку та основа конструктивного діалогу для уряду і нафтових компаній. Механізм розрахунку цінового коридору постійно удосконалюється", - зазначив він.

Давій підкреслив, що численні публікації і заяви в пресі про дестабілізацію ситуації на вітчизняному ринку нафтопродуктів можуть спровокувати ажіотажне зростання цін та "обрушити" ринок.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!