Київрада хоче скасувати мораторій на будівництво АЗС

Вівторок, 10 квітня 2007, 17:50

Київрада планує обійти мораторій на виділення ділянок під будівництво АЗС і затвердити детальний план їх розташування.

Цей план розробляється на замовлення земельної комісії, і цілком ймовірно, що це питання увійде до порядку денного однієї з наступних сесій Київради.

Як повідомив голова земельної комісії Київради Олексій Євлах, на сьогоднішній день у Києві на 10% менше автозаправних станцій, ніж це необхідно. Оскільки кількість автомобілів у Києві зростає у геометричній прогресії, спеціалісти прогнозують ще більшу нестачу через кілька років.

Мораторій на будівництво автозаправних станцій було введено сесією міськради минулого скликання близько двох років тому на час, поки буде розроблятися детальне планування районів. На сьогоднішній день таке планування затверджено тільки для кількох районів міста.

Реклама:

"Сьогодні ми розуміємо, що місто розвивається, кількість транспорту збільшується, і, відповідно, є потреба, щоб цей мораторій, з одного боку, не знімати, щоб затвердити план розміщення АЗС, з іншого боку, ми не повинні блокувати, консервувати питання розміщення нових АЗС в місті Києві", – сказав голова земельної комісії Київради Олексій Євлах.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!