Україна може заробити 37 млрд. грн. на Євро-2012

Середа, 7 березня 2007, 13:38

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Корж прогнозує залучення в економіку України понад 37 млрд. грн. у випадку проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про це він заявив журналістам після закінчення засідання Кабінету міністрів у середу, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Корж зазначив, що проведення фіналу Євро-2012 в Україні важливе для популяризації спорту та спортивного способу життя в країні, і буде імпульсом для розвитку економіки, зокрема, для розвитку інфраструктури автомобільних доріг та залізниць, аеропортів та готелів.

"За підрахунками, завдяки цьому буде залучено в нашу економіку понад 37 млрд. грн.", - заявив Корж.

Реклама:

Міністр повідомив, що на своєму засіданні Кабмін затвердив план заходів на перше півріччя 2007 року з підготовки до участі в другому етапі тендеру на право проведення фіналу Євро-2012 в Україні.

За словами міністра, у число затверджених заходів увійшли технічні, організаційні та інформаційно-пропагандистські роботи.

"Я вважаю, що в нас шанси реальні, ми можемо перемогти", - зазначив Корж.

Раніше Кабмін затвердив порядок використання передбачених державним бюджетом 3 млн. грн. для підготовки до участі в тендері за право проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

У середині лютого Кабмін вніс до Раду законопроект, що регламентує заходи щодо організації і проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2012 з футболу в Україні.

У листопаді 2005 року УЄФА включив спільну заявку України та Польщі у фінальну трійку претендентів на проведення чемпіонату Євро-2012 з футболу.

У жовтні 2006 року УЄФА переніс час визначення переможця тендеру на проведення Євро-2012 з футболу з грудня 2006 року на квітень 2007 року.

У тендері також беруть участь спільно Хорватія й Угорщина, а також Італія.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!