Прокуратурі пояснили, чому український газопровід належить росіянам

Вівторок, 6 березня 2007, 11:33

Херсонська обласна державна адміністрація підготувала і передала до прокуратуру області відповідь на запит про законність використання магістрального газопроводу в Херсонській області, що належить російській компанії "Юнітек".

Про це говориться в повідомленні адміністрації, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

У підготовлених матеріалах вказується, що в 1987 році російська компанія "Тюменьгаз" звернулася до Каланчакського районного комітету партії з проханням про виділення землі в приморській зоні для будівництва котеджів та бази відпочинку за умови прокладки газопроводу і газифікації всіх, прилягаючих до нього, сіл, однак одержала відмову.

Після цього компанія з подібним проханням звернулася до Скадовського райкому партії.

Реклама:

15 квітня 1988 року Херсонською обласною радою ділянка під газопроводом загальною площею 21,7 га була надана у тимчасове користування "Тюменьгазу".

Газопровід-відвід Каланчак-Скадовськ, замовником будівництва якого виступив "Тюменьгаз", прийнятий до експлуатації 29 червня в 1989 року.

24 червня 2005 року газопровід, відповідно до договору купівлі-продажу, став власністю компанії "Юнітек", котра зареєструвала в Міністерстві економіки своє представництво, до цього часу обслуговуючий газопровід.

26 грудня в 2005 року представництво "Юнітек" у Скадовську оформило договір оренди на землю площею в 1,7 га, на якій знаходиться промислова база, будинок оператора та газорозподільна станція.

Перевірку роботи представництва "Юнітек" у Скадовську з обслуговування газопроводу проводить територіальне управління Державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірського нагляду в Херсонській області.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Генеральна прокуратура заявила про виявлення в Херсонській області магістрального газопроводу довжиною 34 км, що належить російській компанії.

У зв'язку з цим прокуратура рекомендувала Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" розібратися, хто тепер експлуатує газопроводи на території України.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!