Музей Мадам Тюссо купили за 1 млрд. фунтів стерлінгів

Вівторок, 6 березня 2007, 13:17

Британську компанію Madame Tussauds, що належить знаменитій музей воскових фігур та колесо огляду London Eye, придбав за 1 млрд. фунтів стерлінгів власник найбільшого парку атракціонів Legoland - компанія Merlin Entertainments.

Як пише британське видання The Guardian, після придбання Tussauds компанія Merlin, що контролює приватний інвестиційний фонд Blackstone, стане другим у світі оператором у секторі розважальних парків після компанії Disney.

Сьогодні Merlin має 38 парків атракціонів у 11 країнах, включаючи London Dungeon, Sea Life and Earth Explorer, до яких сподівається приєднати і Tussauds.

Власник Tussauds Group компанія Dubai International, що також управляє парками Alton Towers, Thorpe Park і Chessington World of Adventures, одержить 1 млрд. 30 млн. фунтів та 20-процентну частку в об'єднаній компанії. Зазначимо, що Dubai International Capital придбала Tussauds за 800 млн. фунтів у 2005 році.

Реклама:

За словами виконавчого директора Tussauds Пітера Філліпсона, злиття компаній прискорить міжнародне розширення: об'єднана група займе чудову позицію для подальшого розвитку London Eye і тематичних парків розваг, а також буде просувати популярність Музею Тюссо в усім світі.

А за словами керуючого Blackstone Джозефа Баратта, угода створить європейського чемпіона в глобальній розважальній індустрії.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!