Банкіри не дадуть себе скривдити

Вівторок, 6 березня 2007, 13:43

Українські банки об'єднують свої сили для захисту порушених прав. Зокрема, Асоціації українських банків (АУБ) було доручено розробити меморандум про загальні дії з захисту комерційних банків, що постраждали в результаті незаконних дій.

Як повідомили в АУБ, до такого кроку підштовхнуло звернення банків-членів асоціації, які є кредиторами підприємства ВАТ "Агроекспорт", щодо захисту своїх прав, порушених у результаті незаконних дій посадових осіб органів місцевої влади, господарського суду Миколаївської області, самого ВАТ "Агроекспорт", його ліквідатора, а також інших осіб, причетних до банкрутства й ліквідації відзначеного підприємства.

"Внаслідок рейдерської операції банки були штучно позбавлені змоги повернути надані кредитні кошти, у тому числі за рахунок вартості закладеного майна, що було незаконно передане у власність стороннім комерційним структурам", - говориться в листі банків до асоціації.

У відповідь на зазначене звернення в АУБ відбулася робоча нарада, у якій взяли участь представники Національного банку України (НБУ) і керівники комерційних банків.

Реклама:

Президент АУБ Олександр Сугоняко проінформував тих, хто зібрався, про результати проведеного по згаданому питанню наради у МВС України при участі Міністра внутрішніх справ Василя Цушка і його заступників, керівників МВС, керівників групи комерційних банків та АУБ. У ході наради була створена загальна робоча група з представників МВС, АУБ і банків, що уже почали свою роботу.

UABanker

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!