Влада вирішила відібрати в Ахметова завод?

Вівторок, 6 березня 2007, 14:22

Луганська обласна державна адміністрація ініціює розрив договору купівлі-продажу і повернення в державну власність 50% плюс одна акція статутного фонду ВАТ "Свердловський машинобудівний завод".

Про це повідомив у вівторок перший заступник глави Луганської обладміністрації Юрій Ареф'єв.

За його словами, у даний час на розгляді у Вищому господарському суді знаходиться відповідний позов Фонду держмайна.

"Ситуацією на "Свердловському машзаводі" будуть займатися компетентні органи", - сказав Ареф'єв.

Реклама:

За його словами, щодо генерального директора заводу прокуратура уже відкрила кримінальну справу за порушення податкового і трудового законодавства.

"За дорученням губернатора створена робоча група з метою запобігання погрози банкрутства заводу та погашенню боргів по зарплати його працівникам", - підкреслив Ареф'єв.

За даними прес-служби Луганської обладміністрації, на підприємстві склалася критична ситуація через невиконання власником зобов'язань щодо внесення інвестицій, забезпечення прибуткової роботи заводу та зростання обсягів виробництва.

Заборгованість по зарплаті на підприємстві станом на 1 лютого 2007 року складає 1 млн. 200 тис. грн. Луганська обладміністрація має намір звернутися до міністра вугільної промисловості щодо завантаження потужностей підприємства замовленнями за рахунок бюджетного фінансування.

ВАТ "Свердловський машинобудівний завод" входить до групи SCM народного депутата
Ріната Ахметова.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!