У Януковича хочуть 8 млрд. гривень на реформування ЖКГ

Вівторок, 6 березня 2007, 20:19

Віце-прем’єр-міністр, міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Володимир Рибак прогнозує, що в 2008 році в державному бюджеті на реформування житлово-комунального господарства буде виділено 8 млрд. гривень.

Про це Рибак заявив на нараді з питань впровадження енергозберігаючих технологій у Вінниці, передають "Українські новини".

"У 2007 році на реформу ЖКГ виділено 4 млрд. гривень, в 2008 році передбачається збільшити цю суму до 8 млрд. гривень", - сказав він.

На думку Рибака, реформування ЖКГ необхідно завершити за 4-5 років.

Реклама:

"Інакше, в цій галузі кількість проблем почне збільшуватися в геометричній прогресії", - сказав він.

Рибак додав, що фінансування реформи ЖКГ повинне здійснюватися як за рахунок держбюджету, так і за кошти місцевих бюджетів і інвесторів.

Нагадаємо, Рибак вважає за необхідне вкласти 50 млрд. гривень до 2012 року для забезпечення нормального функціонування житлово-комунального господарства України.

У 2007 році на ці заходи в держбюджеті передбачені субвенції у розмірі більше 4 млрд. гривень.

1 березня Кабінет Міністрів вирішив реорганізувати Міністерство будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства в два міністерства: Міністерство регіонального розвитку і будівництва, а також Міністерство ЖКГ.

Раніше Рибак ініціював створення органу з врегулювання житлово-комунальних тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!