Києву можуть відключити газ

Четвер, 29 березня 2007, 14:55

НАК "Нафтогаз України" може припинити постачання газу енергетичним підприємствам Києва.

Про це в четвер в інтерв’ю журналістам повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Голубченко відзначив, що на сьогодні заборгованість енергетичних підприємств Києва, зокрема "Київенерго", "Укр-Кан-Пауер", і приватні котельні, заборговували 92 млн. грн. За словами Голубченка, місто повинне компенсувати цю суму з бюджету, оскільки заборгованість утворилася через необґрунтовані комунальні тарифів.

Голубченко заявив, що у разі неприйняття рішення про виділення 92 млн. грн. на погашення боргу, Київ може достроково припинити опалювальний сезон. За його словами, на сьогодні середньодобова температура становить +8 градусів, тоді як припинити опалювальний сезон можна тільки при температурі +14 градусів.

Реклама:

Проте депутатський корпус Київради відмовився внести зміни до бюджету і погасити заборгованість енергетичних підприємств столиці у розмірі 92 млн. грн. Депутати мотивували відмову тим, що рішення було погано підготовлене і не узгоджене з депутатськими комісіями.

Голубченко повідомив, що після відмови депутатів надішле в "Нафтогаз" листа з проханням не відключати Київ від постачань газу. За його словами, остаточне рішення буде ухвалено "Нафтогазом".

Водночас депутати ухвалили рішення розглянути можливість погашення заборгованості енергетичних підприємств столиці на сесії 12 квітня, після того, як рішення буде підготовлено відповідним чином.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!