"Регіонал" Єфремов у захваті від крадіжки "Луганськтепловозу"

Четвер, 29 березня 2007, 15:31

Народний депутат-"регіонал" Олександр Єфремов вважає, що проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" - прояв державного підходу та мужності голови ФДМУ Валентини Семенюк.

"Образно говорячи, я знімаю перед нею капелюх", - заявив Єфремов.

Він зазначив, що 10 років особисто бере участь у пошуку шляхів виведення "Луганськтепловозу" з кризи.

"Я досконально знаю суміжників, ринки збуту, перспективи та наукові розробки, що ведуться компанією "Луганськтепловоз". Конкурс проведений, на мій погляд, навіть із запізненням. Його треба було проводити раніше. І те, що 26 березня Фонд держмайна все-таки провів цей конкурс, цей порятунок для підприємства, тому що в тому стані, у якому воно знаходиться на сьогодні, воно довго існувати не зможе",- підкреслив депутат.

Реклама:

Екс-губернатор Луганщини упевнений, що результатом злиття "Луганськтепловозу" та інвестора – "Брянського машзавода" - стане створення могутнього тандему.

"Це - збереження інженерного та робочого потенціалу, збереження і наступна модернізація матеріальної бази підприємства, це нові ринки збуту. Причому не тільки російський, але і казахстанський, ринки інших країн, і не тільки СНД", - вважає нардеп.

Коментуючи критику у відношенні підсумків конкурсу приватизації "Луганськтепловозу", Олександр Єфремов зазначив, що йому незрозумілі вигуки деяких бізнесменів-політиків, що мають "досить непрямий" стосунок і до машинобудування, і до Луганщини.

"Їхня головна мета – сколотити капітал. Вони хотіли, придбати за безцінь підприємство, порізати його на металобрухт. Саме вони і їхні друзі зовсім недавно хотіли купити в держави цей завод, пропонуючи за флагмана вітчизняного тепловозобудування (а у свій час завод випускав понад 92% тепловозів, що вироблялися в СРСР) жалюгідні 20 млн. грн. Тоді ФДМУ, у тому числі і Валентина Семенюк, не дозволили купити це підприємство за ціною двох тепловозів. Погодьтеся, що 20 млн. і 292 млн. (плюс близько 300 млн. за інвестзобов’язаннями) це зовсім різні цифри", - розповів нардеп.

Олександр Єфремов завірив, що якщо у Верховній Раді буде підняте питання щодо перегляду підсумків приватизації "Луганськтепловозу", то він буде виступати на підтримку заводчан.

"Я знаю багатьох і багатьох луганчан, для яких "Луганськтепловоз" був і залишається не просто підприємством, але і сенсом життя. Вони знають кожен верстат, кожен прес, кожну ділянка, буквально все! От чому я завжди готовий відстоювати інтереси трудового колективу, що, як і генеральний директор ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" Віктор Бикадоров, вітає прихід російського інвестора. Я хотів би подивитися в очі тим, хто спробує заперечувати підсумки конкурсу!", - пояснив свою позицію нардеп.

ИртаFAX, "Обком"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!