Ющенко не вірить, що можна обійтися без приватизації шахт

Четвер, 29 березня 2007, 19:28

Задля ефективної роботи вугільної галузі в ній необхідно проводити приватизаційні процеси, переконаний президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив, виступаючи на нараді з шахтарськими колективами Луганщини, яка відбулася в смт Ювілейне на шахті ДП "Луганськвугілля", повідомляє прес-служба президента.

"Я не вірю у виключно державну модель організації роботи галузі. Це дуже складна дорога, вона неправильна", – сказав Ющенко.

На його переконання, в багатьох обставинах приватний бізнес значно дієвіший, аніж державне адміністрування.

Реклама:

"Держава в бізнесі взагалі слабка сторона. Будь-який бізнес, за який береться держава, рано чи пізно приходить до дуже серйозних структурних викликів", – сказав президент.

При цьому глава держави наголосив, що в деяких особливих напрямках вугільної галузі присутність держави має бути збережена. "Але якщо є можливість поряд з державною дати місце іншим ініціативам, їх потрібно давати", – сказав він.

Держава, за словами президента, повинна забезпечити, щоб приватизаційні процеси у вугільній промисловості були ясними і прозорими. Від них не мають постраждати ані працівники шахт, ані місцеві громади, ані самі підприємства.

Глава держави закликав учасників наради до більш ліберальних поглядів на приватизаційні процеси в їхній сфері. Він відзначив, що в цьому випадку приватизація не означає скорочення державного фінансування шахт.

"Ніхто не говорить, що держава забере кошти і кудись спрямує. Фінансовий вплив на галузь ми можемо посилити, якщо поряд з державними коштами працюватимуть мотивації", – сказав Ющенко. Він пояснив, що під мотиваціями слід розуміти насамперед гідну заробітну плату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!