Янукович доручив Азарову терміново змінити закон про держзакупівлі

Вівторок, 27 березня 2007, 10:20

Прем`єр-міністр Віктор Янукович доручив Міністерству економіки терміново підготувати проект змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" таким чином, щоб він створював прозорий і ефективний механізм держзакупівель та дієвий контроль над використанням бюджетних коштів.

Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів.

Янукович наполягає, щоб законопроект про зміни до закону про закупівлі товарів було внесено на розгляд Верховної Ради вже на найближчому пленарному тижні (з 3 про 6 квітня).

"Редакція чинного закону України, на жаль, не є досконалою, навіть після багатьох змін, ініційованих представниками уряду", - вважає Янукович. Прем`єр підкреслив, що норми чинного закону надмірно ускладнюють роботу органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, державних установ, підприємств, культурних установ.

Реклама:

Янукович також доручив правоохоронним і контрольно-ревізійним органам ретельно проаналізувати стан боротьби з корупцією при здійсненні держзакупівель і внести пропозиції з удосконалення механізмів контролю за використанням бюджетних коштів.

Як повідомлялося, 1 грудня 2006 р. Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України по питаннях закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

5 січня 2007 р. Президент Віктор Ющенко підписав вказаний закон із зауваженнями. Зокрема, глава держави відзначав, що окремі положення цього закону викликають певні зауваження через недосконалість механізму здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!