НБУ посварив банки за небажання міняти людям поношені гривні

Вівторок, 27 березня 2007, 12:07

Національний банк незадоволений відмовами комерційних банків київського регіону від заміни непридатних до обігу банкнот гривень на нові.

"Нацбанком спрощений порядок відкриття структурних підрозділів банківських установ з метою розширення їхньої мережі і наближення до клієнтів банківських послуг, у тому числі по касовому обслуговуванню. У таких умовах як неприпустимі розцінюються дії працівників банківських установ, що направляють громадян для обміну банкнот мінімального ступеня зношеності або ушкодження до НБУ", - повідомив Нацбанк у телеграмі до банків.

Відповідно до телеграми, до НБУ надходять скарги від населення регіону на працівників банківських установ, що відмовляються обмінювати непридатну до обігу готівку, тоді як установи банків зобов'язані без обмежень приймати від фізичних та юридичних осіб, у тому числі для обміну, непридатні до обігу банкноти та монети, якщо вони не мають ознак підробки.

У зв'язку з цим НБУ пропонує банкам забезпечити постійний контроль за діяльністю структурних підрозділів банку щоб уникнути порушень щодо обміну непридатної до обігу готівки, а також перевірити рівень знання касирами вимог відносно платіжності національної валюти, порядку обміну непридатної готівки на придатну та порядку вилучення з обігу сумнівних банкнот.

Реклама:

За даними Нацбанку, на початок 2007 року в банківській системі київського регіону діяв 101 банк і 152 філії банків. У цілому в столичному регіоні зареєстровано 60,6% загальної кількості банків України. При цьому до початку 2007 року в Києві і Київській області було зареєстровано 790 пунктів обміну іноземної валюти, з яких 421 працював за агентськими угодамих з банками.

Інтерфакс

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!