Начальника Житомирської податкової спіймали на крадіжці чужої квартири

Вівторок, 27 березня 2007, 12:41

26 березня стало відомо, що в п'ятницю прокуратура Житомирської області отримала розпорядження Генпрокуратури почати з поточного тижня дорозслідування кримінальної справи у відношенні керівництва місцевої Державної податкової адміністрації (ДПА).

Справа порушена по факту незаконного одержання главою обласної ДПА Миколою Горбатюком права власності на чотирикімнатну квартиру в Житомирі.

Інформація про порушення, допущені під час передачі квартири в будинку № 7 по вулиці Адмірала Щасного родині Миколи Горбатюка, з'явилася в результаті спільної перевірки обласної прокуратури та управління СБУ в Житомирській області.

За даними слідства, квартира знаходилася в державній власності з 2001 року.

Реклама:

У 2004 році її передали в службове користування начальникові ДПА Миколі Вашешнікову, переведеному на цю посаду з Дніпропетровська.

Ще через рік рішенням Житомирської міськради квартира була виключена з числа службових і передана панові Вашешнікову "для проживання". Однак 30 вересня 2005 року "без згоди наймача" у квартирі прописався нинішній начальник обласної ДПА Микола Горбатюк.

Слідство з'ясувало, що вже в листопаді 2005 року пан Горбатюк надав профспілковому комітетові ДПА довідки, згідно яких у будинку по вулиці Адмірала Щасного він "постійно проживає і прописаний" разом з чотирма родичами. Житомирська міська рада одразу прийняла рішення "надати" їм цю квартиру. Незабаром договір найму був переоформлений на зятя Миколи Горбатюка, а квартира приватизована.

У ході перевірки стало відомо, що в момент передачі квартири у власність пана Горбатюка пан Вашешніков не втратив права користуватися нею, не давав згоди на заселення і не залишав її добровільно. Принаймні, він не оформив цього документально, а за законом ордер видається винятково на "вільне приміщення". Після приватизації квартири четверо з п'яти членів родини Миколи Горбатюка з неї виписалися.

28 лютого цього року прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, службової підробки і заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

До минулої п'ятниці кримінальна справа знаходилася на розгляді в Генпрокуратурі.

У понеділок прокурор Житомирської області Микола Франтівський повідомив, що Генпрокуратура розпорядилася дослідувати справу, і з цього тижня будуть проводитися слідчі дії. У першу чергу потрібно "встановити осіб, винних у злочині". За словами пана Франтівського, факт самого злочину на сьогодні незаперечний.

Один із працівників відомства (ДПА), що побажав залишитися неназваним, сказав, що рішення про передачу квартири родині пана Горбатюка приймала податкова адміністрація "в особі колективу".

"Обком", "Коммерсант-Украина"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!